Home Verwante organisaties
Gelieerd aan ons

Het Aloysius College

aloysiuscollege-168x158Het Aloysius College is een scholengemeenschap voor mavo, havo, vwo, gymnasium en Leonardo. Het is een open Katholieke school, erfgenaam van de Ignatiaanse opvoedingsfilosofie, waarin de ontwikkeling van de gehele mens centraal staat. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan de geestelijke, intellectuele, sociale, culturele en sportieve ontwikkeling van onze leerlingen. Met plezier wordt gewerkt aan de vorming van onze leerlingen en creŽren voor hen een klimaat waarin zij met enthousiasme leren.
www.aloysius.nl

 

SNAAC

snaac-168x158De Stichting Sint Nicolaasactie Aloysius College, kortweg SNAAC, is ontstaan uit een jaarlijkse actie die gehouden werd op het Aloysius College in Den Haag. In de vorige eeuw was het een gebruik geworden dat de arme kinderen uit Den Haag voor het Sinterklaasfeest werden uitgenodigd op de school in het statige Benoordenhout. Eťn van de paters speelde daar Sinterklaas en van alle leerlingen van de school werd verwacht dat zij een presentje inleverden voor de arme kindertjes, zodat ook zij een leuk Sinterklaasfeest konden vieren.

Lees meer...
 

OLAC

olac-168x158Stichting Oud Leerlingen Aloysius College behartigt de belangen van de oud leerlingen en medewerkers van het Aloysius College. OLAC geeft tevens een periodieke nieuwsbrief uit, die vier keer per jaar wordt verzonden.

meer op www.olac.nl 

AC Madagascar

madagascar01-168x158De activiteiten van AC Madagascar zijn voortgekomen uit het werk van Nederlandse missionarissen in het district rond Talata Volonondry. Grondlegger van de stichting -die bestaat sinds 1992-  was pater Ed Mulderink, een JezuÔet. Op zijn initiatief werd in het dorp Talata een borduuratelier opgericht waar de plaatselijke vrouwen een inkomen verdienden. Daarnaast werd, wederom dankzij pater Mulderink, rond het dorp op bescheiden schaal begonnen met de productie van rotanmeubelen.
Lees meer...
 


De club van 100 invloedrijke AC-ers
club-100-logo01De initiatiefgroep van de club van 100 kwam op 12 mei 2011 voor het eerst bijeen, nadat vanaf januari potentiŽle leden waren benaderd. De leden van de club onderscheiden zich door een meer dan gemiddelde betrokkenheid bij het AC en een groot netwerk. Tot de leden van het eerste uur behoren oud-minister Bernard Bot en Chris Oomen, bestuursvoorzitter van DSW zorgverzekeringen.

             
madagascarkip

De stichting AC-Madagascar wil de bewoners van de dorpjes, waarvan wij de scholen steunen, helpen verder te komen door hen te stimuleren kippen te gaan fokken. Met de opbrengst van kippen en eieren kunnen zij zich iets meer welvaart verschaffen. Dat een dergelijke actie zin heeft, bewijst onze ervaring met...

Lees meer...