Home

Geslaagd diner pensant club van 100

Ko Colijn en Ben BotOp 25 maart vond in de luisterrijke aula van het Aloysius College het tweede diner pensant plaats van de club van 100. Aan het diner namen, naast een dertigtal clubleden, ook andere belangstellenden deel, onder wie enkele docenten en  leerlingen van de school. Sprekers waren Professor Ko Colijn, de bekende Clingendael deskundige, en Bernard Bot, oud-minister van buitenlandse zaken, die tot op de dag van vandaag actief is als lobbyist.
Meer Lezen >>
Onder de titel ‘De wereld draait door’ hield Professor Colijn een boeiend betoog over de toestand in de wereld en onder meer de invloed van internationale, non-gouvernementele organisaties als Amnesty International. Bernard Bot stond, onder de titel ‘De wereld draait terug’ stil bij de afnemende betrokkenheid van de Verenigde Staten bij zogenaamde ‘goede’ oorlogen, dat wil zeggen oorlogen die worden gevoerd tegen dictators en regimes die de mensenrechten schenden. Daarnaast sprak hij over de ontwikkelingen in de Arabische wereld en met name de bewegingen om in deze landen een door het volk gekozen regering te vestigen. Waarbij hij aantekende dat de nieuwe democratieën niet altijd de kleur hebben die het westen zou wensen. Beide betogen werden gevolgd door vragen vanuit de aanwezigen, waar beide heren -uiteraard- zeer adequaat op reageerden. De aanwezigen vonden de avond zeer geslaagd.
 
De club van 100 invloedrijke AC-ers
club-100-logo01De initiatiefgroep van de club van 100 kwam op 12 mei 2011 voor het eerst bijeen, nadat vanaf januari potentiële leden waren benaderd. De leden van de club onderscheiden zich door een meer dan gemiddelde betrokkenheid bij het AC en een groot netwerk. Tot de leden van het eerste uur behoren oud-minister Bernard Bot en Chris Oomen, bestuursvoorzitter van DSW zorgverzekeringen.

             
madagascarkip

De stichting AC-Madagascar wil de bewoners van de dorpjes, waarvan wij de scholen steunen, helpen verder te komen door hen te stimuleren kippen te gaan fokken. Met de opbrengst van kippen en eieren kunnen zij zich iets meer welvaart verschaffen. Dat een dergelijke actie zin heeft, bewijst onze ervaring met...

Lees meer...