Home Vrienden van Aloysius Doelstellingen||doelstellingen van de stichting

Doel van de stichting

De stichting Vrienden van Aloysius heeft tot doel Ďhet bevorderen van het onderwijs op katholieke grondslag, met name het verlenen van materiŽle steun aan niet-subsidiabele onderwijs- en onderwijsondersteunende activiteiten, alles in de meest ruime zin van het woord.í Feitelijk wordt financiŽle steun verleend aan katholieke onderwijsinstellingen, waarbij het Aloysius College, als enige katholieke school voor voortgezet onderwijs in de regio een belangrijke begunstigde is.

Het gaat daarbij met name om de financiŽle steun aan buitengewone projecten die niet door de rijksoverheid worden gesubsidieerd.
 
De club van 100 invloedrijke AC-ers
club-100-logo01De initiatiefgroep van de club van 100 kwam op 12 mei 2011 voor het eerst bijeen, nadat vanaf januari potentiŽle leden waren benaderd. De leden van de club onderscheiden zich door een meer dan gemiddelde betrokkenheid bij het AC en een groot netwerk. Tot de leden van het eerste uur behoren oud-minister Bernard Bot en Chris Oomen, bestuursvoorzitter van DSW zorgverzekeringen.

             
madagascarkip

De stichting AC-Madagascar wil de bewoners van de dorpjes, waarvan wij de scholen steunen, helpen verder te komen door hen te stimuleren kippen te gaan fokken. Met de opbrengst van kippen en eieren kunnen zij zich iets meer welvaart verschaffen. Dat een dergelijke actie zin heeft, bewijst onze ervaring met...

Lees meer...